Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز گفت: نبود صنایع تبدیلی در سیستان و بلوچستان موجب می شود تا بیشتر محصول گواوای برداشت شده از باغات این منطقه به صنایع تبدیلی استان هرمزگان ارسال شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، در نواحی جنوبی سیستان و بلوچستان که شرایط آب و هوایی تقریباً استوایی و گرم و مرطوبی دارد، میوه‌ای گرمسیری تولید می‌شود که حتی برخی از مردم استان هم فقط نامشان را شنیده‌اند میوه ای سراسر خاصیت دارویی با طعمی بهشتی به نام "گواوا"  این میوه شبیه گلابی و یا کروی شکل می باشد که میوه رسیده آن سبز متمایل به زرد و دارای دانه‌هایی شبیه گلابی و عطر و طعم خاصی و بسیار ماندگار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گواوا از مهمترین میوه‌های مناطق گرمسیری دنیاست که از لحاظ اقتصادی و تغذیه دارای اهمیت ویژه‌ای است و به صورت تازه خوری مصرف و در صنایع تبدیلی برای تهیه آب میوه، کمپوت، اسانس و پودر استفاده می شود، میوه این درخت در زمستان که بازارها خالی از میوه های نوبر و تازه است، برداشت می شود تا کمبود میوه های تازه در این فصل را جبران کند.

این میوه در منطقه بلوچستان زیتون محلی نامیده می‌شود و با توجه به ویژگی های خاصی که دارد به عنوان یک پوشش سبز و حافظ خاک توجه زیادی را به خود جلب کرده است و می تواند به عنوان تثبیت کننده خاک جهت جلوگیری از فرسایش بادی و آبی و به صورت کمربند سبز در اطراف شهرهای کویری و گرمسیری و همچنین در کنار جاده ها مورد استفاده قرار گیرد.

با وجود اختصاص بخش زیادی از باغات شهرهای جنوبی استان از جمله سرباز، کنارک و چابهار به تولید این محصول اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی و یا کارگاه‌های فراوری در استان این محصول  به استان‌های همجوار ارسال می‌شود تا پس از فراوری و تولید مربا و ترشی به مصرف ساکنان کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس برسد.

 

 

نوبرانه زمستانه سرباز به کام هرمزگان

 در همین رابطه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا،  از زیر کشت رفتن 280هکتار از این میوه در اراضی سرباز خبر داد و گفت:  پیش بینی می شود تا بیش از 2هزار و 520 تن گواوا در این شهرستان برداشت شود.

سعید نارویی با بیان اینکه گواوا میوه ای سرشار از ارزش غذایی ودارای طعم و عطر خاص است، افزود: گواوا بعد از خرما و انبه سومین درخت اختصاصی استان است و از نظر اقتصاد تاثیر مهمی در زندگی کشاورزان جنوب سیستان و بلوچستان دارد.

وی بیان کرد: برداشت این محصول تا فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، میوه این محصول در زمانی وارد بازار مصرف می‌شود که نبود میوه‌های تازه و نوبرانه احساس می شود.

نارویی با بیان اینکه گواوا نوبرانه زمستانی مردم ایران است، خاطرنشان کرد:  این محصول علاوه بر تامین بازار مصرف در سیستان و بلوچستان به استان های هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و رضوی  نیز صادر می شود.

وی با اشاره به اینکه  نبود صنایع تبدیلی در استان موجب شده است بیشتر این محصول به صنایع تبدیلی استان هرمزگان ارسال شود، تصریح کرد: زیتون محلی از بازار بسیار خوبی برخوردار است و علاوه بر تازه خوری در تهیه و تولید ترشی و صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس نقش بسزایی دارد اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی در استان  برای فراوری به استان های دیگر ارسال می شود که در صورت حل این مشکل می تواند تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد منطقه بگذارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز در پایان با بیان برخی خصوصیات خاص گواوا، اذعان کرد: امتیازات این میوه  داشتن اسید اسکوربیک است و به واسطه داشتن 14درصد روغن معطر، 15درصد پروتئین و 13درصد نشاسته از ارزش غذایی بالایی برخوردار است به طوری که در جنگ جهانی دوم از پودر گواوا به جیره غذایی سربازان اضافه می کردند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۳۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادی از یک صدای ماندگار

بخشی از اجرای او را در رادیو اینجا بشنوید.

دیگر خبرها

  • شهادت یک مرزبان در بانه
  • حال و هوای تماشایی شیراز در پسین بهشتی اردیبهشت
  • یادی از یک صدای ماندگار
  • فیلم| طرح منافقین خلق در سال ۵۴، برای ترور آیت‌الله بهشتی!
  • ببینید | طرح مجاهدین خلق در سال ۵۴، برای ترور آیت الله بهشتی !
  • ببینید | جزئیات جدید از طراحی ترور شهید آیت الله بهشتی در سال ۵۴
  • اعزام زائران خانه خدا پس از ۹ سال انتظار از فرودگاه اصفهان
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد