Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود واحدهای فرآوری در سیستان و بلوچستان موجب شده یکی از مهمترین و پراهمیت‌ترین میوه‌های گرم‌سیری این استان برای فرآوری و صادرات به خارج‌ از کشور به هرمزگان برود. ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۰ استانها سیستان و بلوچستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سرباز در نواحی جنوبی سیستان و بلوچستان که شرایط آب و هوایی تقریباً استوایی و گرم و مرطوبی دارد، میوه‌ای گرمسیری و پرخاصیت به نام " گواوا " تولید و کشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میوه که کروی و گلابی مانند است با طعمی خوش و خاصیتی فراوان در بخش بزرگی از جنوب و جنوب شرق سیستان و بلوچستان کشت می‌شود و در صنایع تبدیلی برای تهیه آب‌میوه، کمپوت، اسانس و پودر استفاده می‌شود.

میوه این درخت در زمستان که بازارها خالی از میوه‌های نوبر و تازه است، برداشت می‌شود تا کمبود میوه‌های تازه در این فصل را جبران کند. گواوا تا جایی از نظر غذایی اهمیت دارد که بنا به گزارش‌ها در جنگ جهانی دوم از پودر گواوا به جیره غذایی سربازان برای قوت گرفتن آن‌ها اضافه می‌کردند.

یک کارشناس کشاورزی می‌گوید: گواوا که در منطقه بلوچستان به زیتون محلی شهره است، علاوه‌ بر اهمیت غذایی، اهمیت‌های دیگری نیز دارد و به‌ عنوان ثبیت‌ کننده خاک جهت جلوگیری از فرسایش بادی و خاکی به کار می‌رود و به‌ صورت کمربند سبز در اطراف شهرهای کویری و گرمسیری و همچنین در کنار جاده‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

محمد چاکرزهی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: هر چند بخش عمده باغات شهرهای جنوب و جنوب شرق سیستان و بلوچستان همچون شهرستان‌های سرباز، کنارک و چابهار به ‌دلیل داشتن آب‌ و هوای مناسب زیر کشت این محصول می‌رود، اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی یا واحدهای فرآوری در سیستان و بلوچستان این محصول پر ارزش به استان‌های هم‌جوار و عمدتاً هرمزگان ارسال می‌شود تا پس از فرآوری و تولید مربا و ترشی به کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس صادر شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز نیز در گفت‌وگو تسنیم می‌گوید: در مجموع 280 هکتار از اراضی شهرستان سرباز زیر کشت گواوا می‌رود و پیش‌بینی می‌شود امسال افزون بر 2 هزار تن گواوا در سرباز برداشت.

سعید نارویی با بیان اینکه برداشت گواوا تا فروردین‌ماه سال آینده ادامه می‌یابد، می‌افزاید: گواوا بعد از خرما و انبه سومین درخت اختصاصی سیستان و بلوچستان است و از نظر اقتصادی تأثیر مهمی در زندگی کشاورزان جنوب سیستان و بلوچستان دارد؛ این محصول علاوه بر تأمین بازار مصرف در سیستان و بلوچستان به استان‌های هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و رضوی نیز صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نبود صنایع تبدیلی در استان موجب شده بیشتر این محصول به صنایع تبدیلی استان هرمزگان ارسال شود، تصریح می‌کند: در صورتی‌ که سرمایه‌گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی و واحد‌های فراوری این میوه محلی اقدام کنند، صرفه‌ بسیار بالایی برای آنها دارد چرا که گواوا بسیار بازارپسند و مشتری‌پسند است و کشورهای حوزه خلیج‌فارس بسیار طالب این میوه هستند.

انتهای پیام/ش

R7843/P1361/S6,65/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۸۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان

 رضا شریفی در مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر اظهار کرد: سیستان و بلوچستان در حال صنعتی شدن است و برای سرعت بخشیدن به فرآیند توسعه در استان، نیازمند مشارکت مردم در همه حوزه‌ها هستیم.

وی افزود: با توجه به اجرای کلان طرح‌های توسعه ای در استان، تربیت نیروی کار ماهر بیش از هر زمانی اهمیت دارد و می‌بایست معدل تخصص کارگران این خطه افزایش یابد.

معاون سیاسی اجتماعی به موضوع اجتماعی سازی امنیت در سیستان و بلوچستان تأکید کرد و ادامه داد: باید بدون هیچ گونه حاشیه و نگاه صنفی، قومی و مذهبی عقب ماندگی‌های استان را جبران کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • زنگ سپاس معلم در مدارس هرمزگان به صدا درآمد
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین