Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:02:56 GMT

ظرفیت سیستان و بلوچستان در کشت 14 نوع محصول خارج از فصل

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۰۷۶۴

ظرفیت سیستان و بلوچستان در کشت 14 نوع محصول خارج از فصل

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: استان با برخورداری از شرایط اقلیمی متنوع فرصت مناسبی برای ظرفیت کشت بیش از 14 نوع محصول خارج از فصل شامل میوه های های گرمسیری، سبزی و صیفی جات را دارد.

مجتبی پیری در گفت وگو با ایسنا- افزود: هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ‌های استان انواع میوه‌های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه افزود: استان سیستان و بلوچستان با داشتن شرایط آب و هوایی گرم و در نواحی جنوب استان مرطوب مستعد پرورش انواع میوه‌های گرمسیری است که کشت و پرورش این محصولات در نقاط دیگر کشور امکان پذیر نیست.

وی بیان کرد: کشاورزان سیستان و بلوچستان انواع محصولات کشاورزی از قبیل انواع غلات،  گیاهان علوفه ای، حبوبات، دانه های روغنی، گیاهان دارویی، گردو، زردآلود، خرما، انگوریاقوتی، پسته، موز و انار تولید می کنند.

پیری همچنین با اشاره به تولید میوه گواوا در جنوب استان تصریح کرد: سه هزار و ۶۰۰ تن میوه گرمسیری گواوا امسال از سطح باغات جنوب این استان تولید و روانه بازار مصرف شد.

وی خاطرنشان کرد: ۶۰۰ هکتار سطح باغات میوه گرمسیری گواوا در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۴۵۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.

رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: برداشت گواوا از بهمن در سیستان و بلوچستان آغاز و در اسفند به پایان می‌رسد.

وی گفت: گواوا معروف به زیتون محلی، میوه‌ای منحصر به مناطق گرمسیری است که عمدتا در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، سرباز و کنارک این استان تولید و برداشت می‌شود.

وی افزود: میوه گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه است و مزه ترش و شیرین (ملس) و عطر مطبوعی دارد.

پیری بیان کرد: گواوا درختچه‌ای همیشه سبز و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است.

وی خاطرنشان کرد: درختچه‌های گواوا در اوایل بهمن ماه به گل می‌نشینند و گلهایشان بسیار خوشبوست، همچنین پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است.

رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: در حال حاضر مصرف آب در هر هکتار مزارع کشاورزی استان سیستان و بلوچستان 8500 تا 10 هزار متر مکعب است که با اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار این مقدار مصرف آب درحد  4500 تا 5500 هکتار کاهش پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: اقلیم استان سیستان و بلوچستان خشک، خاک سبک، میزان درجه حرارت بالا و ریزش های جوی بسیار ناچیز است بنابراین مدیریت در مزارع به ویژه مقوله مصرف صحیح آب ضروری به نظر می رسد.

این مقام مسئول در جهاد کشاورزی استان بیان کرد: استعدادهای شیلاتی و دامی در سیستان و بلوچستان بی بدیل و مثال زدنی است. علاوه بر این شرایط گلخانه ای برای تولید انواع محصولات به ویژه تولید گل و گیاه در فصل زمستان در جنوب استان به خوبی مهیا است.

پیری گفت: توسعه صادرات انواع محصولات کشاورزی استان سیستان و بلوچستان اعم از داخلی و خارجی به شدت نیازمند توسعه حمل و نقل هوایی و ریلی است.

وی همچنین بر لزوم اجرای طرح های جهشی برای توسعه استان تاکید کرد و یادآور شد: سرمایه گذاری مولد شاه‌کلید توسعه همه جانبه استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از تمامی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه سرمایه گذاری در استان سیستان و بلوچستان دعوت کرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محصول خارج از فصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۰۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه توانایی خوبی میان دانش آموزان و دانشجویان نخبه وجود دارد، گفت: تفکر، استعداد و خلاقیت جوانان و نوجوانان می‌تواند موجب تحول مثبت در جامعه شود که به همین دلیل باید از این توانایی‌ها در امر توسعه شهری و روستایی بهره گرفت.

محمد کرمی امروز، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در نشست بزرگداشت روز ملی شوراها اظهار کرد: خوشبختانه سیستان و بلوچستان به سرعت در حال توسعه و پیشرفت است اما لازمه توسعه؛ مشارکت همه مردم است.

وی افزود: با توجه به اهمیت اقتصاد دیجیتال و استفاده از علم و فناوری در حوزه اقتصادی، تاکنون پنج هزار نفر در این زمینه آموزش‌های لازم را فرا گرفتند.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: خوشبختانه توانایی خوبی در بین دانش آموزان و دانشجویان وجود دارد که می‌توان از این توانایی‌ها در امر توسعه شهری بهره گرفت.

وی تصریح کرد: کارها باید با نیت کسب رضایت الهی انجام شود چرا که این رضایت الهی، رضایت مردم را نیز به دنبال دارد و در نهایت اوست که شاهد و ناظر بر همه اعمال ماست.

کرمی اذعان کرد: امروز برای رسیدن استان به شاخص های توسعه کشوری، بیش از هر زمانی نیازمند وحدت و همبستگی هستیم چرا که اختلاف و دودستگی، برکت را از کارها می‌گیرد و موجب می‌شود ظرفیت‌های ما صرف رفع اختلافات شود.

وی خاطرنشان کرد: نواقص و مشکلاتی در همه شهرهای استان وجود دارد که ضرورت دارد به کیفیت انجام امور محوله در شهرها توجه ویژه شود و همواره استفاده از ایده‌ها و روش‌های نوین برای بهبود وضعیت شهرها در دستور کار شهرداری‌ها قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • معرفی ظرفیت‌های مختلف تولیدی و صادراتی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود